top of page
  • Obrázek autoraFeki

ADA MP-2

Aktualizováno: 5. 3. 2020



Vintage preamp ADA MP-2 . Předem následovala vlastní výroba AL case. Důvodem je hlavně váha pro snadné nošení a univerzálnost na menší akce, zkoušky a domácí experimenty.


ADA - zvukově, pro CLEAN a CRUNCH neuvěřitelný a jedinečný. Kdybych měl volnou pozici v mém prvním racku s Engly, nacpu ho tam, protože E-530 tohle nedá !!! Lo Gain - nádherný teplý pevný tón v celém rozsahu a Hi směřuje spíše pro Metal. Má na výběr 9 přednastavených kanálů, který lze upravit a uložit do uživatelských presetů. Skoky mezi přepínáním kanálů překvapivě bez latence, jen jsou odlišné svým zapojením od klasiky. Devět kanálů ? ano, ale trochu jinak to funguje. Vpodstatě každý kanál začíná nějakou hodnotou vstupního napětí do lamp, čímž se mění zkreslení. Toto napětí narůstá lineárně, takže pokud přepnete z LO gainu na HI, nečekejte palbu jak sviňa, ale nějaké dvě sekundy to trvá !!!

Skvěle komunikuje s volume na kytaře. Pořídil jsem Flashback x4 od TC Electronics ( tomu se věnuji v jiném příspěvku ) ale nakonec jsem skončil u klasiky "G-Major".

ADA - FX trochu žere signál , ale jde přes MIDI vypnout, stejně jako CHORUS ( vinikající vintage) a WAH. Vše lze naprogramovat i na pedály a nejen to, Midi zde má opravdu velké možnosti.

Poslední věc zase ohledně váhy HB GPA-400. Mosfetový konec s korekcemi mile překvapil, a v této cenové relaci můžu doporučit, za ty prachy jsem čekal opravdu něco horšího.



68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page