top of page
  • Obrázek autorafeki

PALMER PDI-05

Aktualizováno: 3. 12. 2023


Začnu citací z manuálu " Díky všem tónům a ovládacím prvkům originálu je váš PDI05 znovu vydán jako pečlivou rekreace jednotek, které významní umělci, jako Def Lep-Phil Collen nebo Geddy Lee z Rush používají pořád ve své kytaře a basové soupravy. PDI05 poskytuje širokou škálu aplikací na jevišti, ve studiu a doma.

MANUÁL :

Nebudu citovat technické údaje, manuál je více než jasný, jen doladím nějaké info pro ty, co nerozhodně váhají jestli umí to či ono včetně zapojení.

Schema zapojení jsou na daná, nicméně vždy pro jistotu se pídíme po různých fórech a diskuzích kde ladíme další možnosti a detaily.



OBECNĚ - Palmer PDI-05 je speaker simulátor, a díky jeho dual mono provedení jdou provádět různé druhy zapojení, hlavně pro mix více přijatých signálů. Jak jsem pátral, tak je to jeden z mála zařízení které můžeme zapojit jak za preamp, tak jako zátěž mezi koncem a reproboxem. Jeho dva režimy LINE / SPEAKER ( 4/8/16 Ohm ) jsem zkoušel, a přesto že na předním panelu je nastavení pouze v šesti polohách filtru, na první dobrou mě uchvátil "NORMAL"



ZAPOJENÍ :

To je ten hlavní důvod mého uvedení na blog, protože ne vše je uvedeno v manuálu, a hlavně konkrétní zapojení konektorů. Výstupy jsem volil XLR, nicméně je tu i volba nesymetrických 1/4" jacků - manuál uvádí že se můžou používat i oba současně pro ( aktivní monitory atd... )

Sháchkový výstup má svůj zesilovač, a lze použít tento ( stereo jack 1/4" ) výstup pro pasivní klasické domácí audio bedýnky.

NAHRÁVÁNÍ / 1

klasické základní zapojení LINE,




NAHRÁVÁNÍ / 2

Varianta jedna cesta jako LINE a druhá SPEAKER. V tomto případě je lepší v DAW volit obě stopy jako MONO pro lepší míchání.


NAHRÁVÁNÍ / 3

Varianta je stejná jako předchozí ( 2 ) jen s použitím boxu. Jestli máte vícekanálovou zvukovku, může se přidat i sejmutí další kombinace s mikrofonem.


NAHRÁVÁNÍ / 4

Opět podobná varianta jako předchozí ( 3 ), obě strany se snímají v poloze "SPEAKER" j s použitím dvou boxů, a případně i mixu. Pokud se použijí rozlišné mikrofony a jejich pozice, s vícekanálovou zvukovkou máme najednou sejmuté čtyři stopy, a v kombinaci s mixem můžeme doladit výsledný zvuk pro záznam.



Na posledním záznamu jsou čtyři stopy, mix L+R z prempu přes line PDI05 + L+R z powerampu přes speaker PDI05


ZÁVĚR :

Pokud si chcete prohlédnout útroby tohoto zařízení, je možnost zde :


Možnosti a schema zapojení je vyčerpáno, nezapomeňte vše dobře zapojit a zkontrolovat než zapnete zařízení a přeji všem dobrý zvuk !






446 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Line-6 G90

bottom of page